קרעפלך, מוס עוף ועוד מעדנים לשנה טובה וטעימה

    מירי זורגר 1 Comment on קרעפלך, מוס עוף ועוד מעדנים לשנה טובה וטעימה
    10:38
    06.05.24
    יענקל'ה פרידמן No Comments on משה מספר ליענקל'ה: "ראיתי את מנגלה מול העיניים"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קרעפלעך בשר

    מצרכים לבצק

    2 כוסות מים

    100 גר' מרגרינה

    1 כפית מלח

    4 כוסות קמח

    4 חלמונים

    מלית

    300 גר' חזה עוף טחון

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

    להעביר את הבצק לקערת המקסר ולהוסיף את החלמונים לאט לאט עד לקבלת בצק רך ואחיד

    הכנת המלית

    ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה

    רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

    את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול

    חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלעך בכל פעם 8-10 קרעפלעך עד שהם צפים

    הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

    הכיני כך את כולם

    שמני את הקרעפלך למניעת הדבקות

     

    דלקעלעך

    מצרכים

    4.5 כוסות קמח

    400 גר' חמאה

    1 שמנת חמוצה

    1/2 כוס סוכר

    מלית

    750 גר' גבינה

    1 שמנת חמוצה

    2 ביצים

    1 1/2 כוסות א סוכר

    1 שקית אינסטנט וניל

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי במקרר לשעה

    ערבבי את המלית למסה חלקה

    חלקי את הבצק ל 6 רדדי וחתכי לרבועים בגודל 5 על 5

    זלפי מעט גבינה וסגרי

    הניחי בתבנית שקעים ואפי עד ל השחמה כ 20 ד

    הבצק מעולה בהקפאה

    ואפשר לעשות אותו עם תחליפי סוכר

     

    חביתיות קריספי עם פירה ודוקסל פטריות

    מצרכים

    לחבתיות

    4 ביצים

    2 כוסות קמח

    2 כוסות מים

    1 כפית ממלח

    2 כפות פטרוזליה קצוצה

    1/3 כוס שמן

    למלית

    1 סלסלת פטריות

    3 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    3 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה

    4 כפות מיונז

    לציפוי

    ביצה מתובלת עם מלח ופלפל

    פירורי לחם

    אופן ההכנה

    הכנת הבלינצעס

    מערבבים במעבד מזון את מצרכי הבלינצעס למסה סמיכה ואחידה

    מברישים מחבת בגודל הרצוי בשמן ומטגנים חביתיות דקות

    הכנת המלית

    מערבבים את על מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול

    ממלאים את החבתיות מגלגלים  ומניחים בצד

    מחממים שמן חצי עמוק

    טובלים  כל חבתיה בביצה א"כ בפירורי לחם ומטגנים משתי הצדדים עד להשחמה

    מגישים עם פטריות טריות חתוכות קטן ומטוגנות קלות

     

    כבדי עוף בדובדבנים

    מצרכים

    500 גר' כבד עוף צלוי

    4 בצלים פרוסים

    1/2 כוס סוכר חום

    1 צינצנת דובדבנים ללא גלעינים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    חממי שמן במחבת עמוקה וטגני את הבצלים עד להשחמה

    הוסיפי את הסוכר והמשיכי לטגן עד לקבלת קרמל

    הוסיפי את הדובדבנים ותבלי

    בשלי כשעה עד להסמכת הרוטב

    הוסיפי את הכבדים ובשלי חצי שעה נוספת

    הגישי בסלסילות עלי בלינצעס

     

    חזה עוף ממולא  מוס עוף ועטוף בפסטרמה

    מצרכים

    6 חזות עוף מדוקקות

    למלית

    3 גבעולים עלי סלק

    מוס עוף

    100 גר' פטרוזליה קצוצה

    150 גר' חזה עוף

    50 גר' חלבון

    70 מ"ל שמנת אלפרו

    1 כף תבלין קציצות

    לציפוי

    6 פרוסות פסטרמה שווארמה

    למרינדת אפיה

    1 כוס ציר עוף

    1 במל פרוס מטוגן עד להשחמה

    2 כפות רוטב סויה

    1 כף אבקת תיבול לתפוחי אדמה

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות מיונז

    אופן ההכנה

    הכיני תחילה את מוס העוף

    במעבד מזון טחני את את העוף הפטרוזיליה והחלבון מניחים מעל קערת קרח ומוסיפים בהדרגה את השמנת אלפרו  מתבלים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים

    את עלי הסלק חולטים כ חצי דקה בסיר עם מים רותחים

    הכנת מרינדת האפיה

    בקערה טורפים את כל המצרכים טועמים ומתקנים תיבול

    הרכבת המנה

    מעל פיסת ניילון נצמד מניחים פרוסת פסטרמה ומעל שמים חזה עוף ומעל עלה סלק חלוט מזלפים מוס עוף ומגלגלים לרולדה עוטפים בניילון הנצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

    מטגנים את הרולדה מכל הצדדים עד להשחמה ומכניסים לאפיה של  15 ד' בתנור עם   מרינדת האפיה

    פרסי והגישי.

     

    חזה עוף באידוי

    מצרכים

    4 חזות עוף שלמות

    למרינדה

    5 כפות סילאן

    5 כפות מיונז

    5 כפות רוטב סויה

    1 כף פסטו

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    למצע

    שעועית ירוקה שלימה או אספרגוס

    לקישוט

    עגבניות שרי חתויות

    זיתי קלמטה

    עלי בזיליקום

    אופן ההכנה

    הכנת המרינדה

    בכלי מערבבים את כל המצרכים

    מעל נייר אפיה מניחים בצורה מסודרת את השעועית מעל מניחים את נתח החזה

    מברישים עם המרינדה

    מפזרים מעל עגבניות עלי בזיליקום וזיתי קלמטה

    סוגרים למעטפה ומניחים בתבנית אפיה

    מכינים כך את כולם

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15 ד'

    מגישים עם הנייר כשהוא גזור…

     

    קרעפלך

    בצק בטמפורה

    מצרכים

    500 גרם  קמח

    10 גר'  אבקת אפיה

    3 ביצים מס 2

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    שום כתוש

    1 כף שומשום בצבעים

    סודה לפי ספיגה

    אפשר להחליף 20 אחוז קמח בקורנפלור

    אופן ההכנה

    לערבב את המצרכים אך לא יותר מדי

    לשים בקרור לחצי שעה לפני העבודה

     

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      למה אי אפשר לראות בסרטון